miércoles, 14 de mayo de 2025

Que rica están os alimentos da nosa horta

 

 
Áquí vos deixamos un exemplo de economía circular coas leitugas do horto escolar:

1. Produción local e sostible:
As leitugas plántanse e cultívanse no horto do colexio, usando abono natural (como compost feito cos restos orgánicos do comedor).

2. Consumo responsable:
Cando están listas, as leitugas recóllense e empréganse nas comidas do comedor escolar. Así cómense produtos frescos e saudables, sen ter que traelos de lonxe, o que aforra transporte e contamina menos.

3. Xestión de residuos e reutilización:
Os restos da comida (cascas, follas que non se usan, etc.) non se botan ao lixo, senón que se levan ao composteiro do horto. Alí descompoñense e convértense en abono para alimentar outra vez a terra e plantar máis leitugas.

4. Educación e participación:
O alumnado participa en todo o proceso: sementa, recolle, come e axuda a facer compost. Así aprenden a importancia de coidar os recursos e a natureza.

Conclusión:
A economía circular funciona como a natureza: nada se desperdicia, todo se transforma e volve usarse. As leitugas do horto escolar son un exemplo claro de como podemos facer isto no día a día, aprendendo e coidando o planeta.

E así hoxe no comedor comemos leituga do noso horto.
A nosa horta en maio está moi bonita, todo está medrando moi ben, aínda que hai algún vermiño que nós está a dar mareos de cabeza.



Unha representación do bancal de 1º, 2º e 3º de primaria foron con Vanesa, a cociñeira, a buscar leitugas.




Que rica estaba a ensalada de sabores!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario