Áquí vos deixamos un exemplo de economía circular coas leitugas do horto escolar:
1. Produción local e sostible:
As leitugas plántanse e cultívanse no horto do colexio, usando abono natural (como compost feito cos restos orgánicos do comedor).
2. Consumo responsable:
Cando están listas, as leitugas recóllense e empréganse nas comidas do comedor escolar. Así cómense produtos frescos e saudables, sen ter que traelos de lonxe, o que aforra transporte e contamina menos.
3. Xestión de residuos e reutilización:
Os restos da comida (cascas, follas que non se usan, etc.) non se botan ao lixo, senón que se levan ao composteiro do horto. Alí descompoñense e convértense en abono para alimentar outra vez a terra e plantar máis leitugas.
4. Educación e participación:
O alumnado participa en todo o proceso: sementa, recolle, come e axuda a facer compost. Así aprenden a importancia de coidar os recursos e a natureza.
Conclusión:
A economía circular funciona como a natureza: nada se desperdicia, todo se transforma e volve usarse. As leitugas do horto escolar son un exemplo claro de como podemos facer isto no día a día, aprendendo e coidando o planeta.
E así hoxe no comedor comemos leituga do noso horto.
No hay comentarios:
Publicar un comentario